fredag, september 08, 2006

Vi är lurade!

Första veckan i skolan är snart avklarad. Roliga lärare, grupparbeten, inspark, nattliga fyspass, hinderbanor, docksläpning och störiga klasskamrater. Väldigt störiga klasskamrater.

I klassen finns 34 snälla, trevliga, omtyckta personer. Sen finns Mats och Jeff.

Mats är en sann stockholmsfjolla som jobbar natt på Café Opera, röker titt som tätt och kommer alltid minst en halvtimme sent till lektionerna. Gärna med gigantiska pilotbrillor på sig och med en handväska över axeln. Och han är son till skolchefen, såklart. Fruktansvärt störig.

Jeff är en bonnlurk från Dalarna med håret åt alla håll, som pratar lite för högt när man inte ska prata för högt, luktar rökt sill och svett och mögel och har en vinröd keps med rak skärm under hjälmen. Alltid. Han är också störig.

Efter tre dagars grupparbeten och träning var klassen överens. De måste bort. Dumma, störiga människor!

Då kom smällen.

Under en videovisning på insparken stannar plötsligt filmen. Och en suddig hemmavideo börjar rulla. I en säng ligger Jeff och Mats. Eller ja, där ligger "Jeff" och "Mats". De lurades bara. Egentligen går de i tvåan och heter något helt annat. Jeff hade inte ens keps i vanliga fall.
Det blir helt tyst i ungefär en evighet. Sen jublar alla av lättnad.

Nu är det två dagar senare och vi går mest runt och saknar Jeff och Mats.

Dumma, störiga människor, kom tillbaka!

6 Comments:

Anonymous Anonym menar...

hihi, kul med fusknollor! som vi kallade dem där jag pluggade. Du får din chans å ge igen nästa år :)

fredag, september 08, 2006  
Anonymous Anonym menar...

Haha, fan vad kul! :-)

fredag, september 08, 2006  
Anonymous Anonym menar...

Skitbra idé!! Jag ska snart avslöja på mitt jobb att jag inte alls är 52 år utan 65 , och sen går jag i pension en tråkig måndag. Fast det "avslöjandet" är ju faktiskt inte sant, så det kanske inte funkar. Men man kan ju alltid drömma.

lördag, september 09, 2006  
Blogger Lill-Krizan menar...

Det tog ungefär tre minuter innan alla började fundera över vilka i klassen som skulle bli nästa års fusknollor. Skitsmart idé!
Stackars "Jeff" säger att han aldrig känt sig så ensam och ledsen. Men han får fasen skylla sig själv när han marinerar sin flanellskjorta i öl och lök. Huga!

lördag, september 09, 2006  
Blogger Torpan menar...

Heh, fusknollor är världens bästa! Min bror var en i år han med, han var marschbandsnörd (låg inne i arméns musikkår, så han kan sina marscher) o sa också att det var väääldigt ensamt.

måndag, september 11, 2006  
Blogger Struve menar...

HAHA Fy fasen vad kul :-) :-)

tisdag, september 12, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home